De uitrusting

Het fototoestel is een Nikon Coolpix 950 met in totaal 152 Mb geheugen voor ongeveer 200 foto's met een resolutie van 2,2 miljoen pixels. Voldoende batterijen meenemen, onderweg is er haast geen gelegenheid om de batterijen op te laden; er is geen elektriciteit. 
Roger van der Kraan
was zo vriendelijk zijn fish-eye lens voor de Nikon Coolpix uit te lenen (bedankt!). We hebben regelmatig dankbaar gebruikt gemaakt van deze lens. 
Het LCD scherm op het fototoestel zorgde onderweg voor zeer verbaasde reacties bij de Nepalezen: iedereen op de foto en dan het resultaat gelijk zien. Het leek wel een toverdoos!
De Suunto Vector was een ander stukje vernuftig techniek. Het geeft naast de tijd, de hoogte, de barometer stand en de richting (kompas) weer. De Suunto heeft de mogelijkheid om 3500 gegevens in zijn logboek op te slaan (hoogte, tijdstip en stijgingsnelheid). Steeds meer trekkers hebben zo'n apparaat om hun pols.
Een goede slaapzak is onmisbaar. "s Nachts kan ook in de lodges, zeker op grotere hoogte, vriezen. In je mummieslaapzak blijf je goed warm.
Schoenen, dat spreekt voor zich. Bergschoenen met een stevig profiel. 
Een Mag-Lite om 's avonds en 's nachts de weg de weg naar je kamer of het toilet te kunnen vinden.
Ook een hoofdlamp biedt goede diensten

Menu